Bescherm uw kostbare Trimble of Muller landbouw GPS systeem tegen diefstal door het precisie landbouw GPS systeem zowel mechanisch en elektronisch te beveiligen tegen diefstal.

Trimble GPS systemen voor de landbouw hebben helaas veel te maken met diefstal. Beveiliging tegen diefstal hiervan vormt een uitdaging. Het veiligste is om de GPS systemen na een werkdag in een verankerde kluis op te bergen. Helaas is het zo dat het woonhuis dan vaak overhoop gehaald wordt op zoek naar de sleutel.

Daarnaast is het ook zo dat precisie landbouw GPS systeem die uit de tractor gestolen worden verzekerd zijn, maar systemen die buiten de tractor opgeborgen worden niet. Ook als de tractor gedurende dag enige tijd onbemand is op het land wil je dat het systeem beveiligd is. Binnen enkele minuten is een onbeveiligde Trimble of Muller GPS uit een tractor gestolen.

Reden te meer om het de dieven zo lastig mogelijk te maken of geheel te ontmoedigen. Security Display Solutions levert een combinatie van betaalbare beveiligingsproducten om te voorkomen dat de precisie landbouw GPS systeem gestolen worden. We leggen per product uit hoe het aan te brengen het dieven zo moeilijk mogelijk te maken.


Sediso lade en deur alarm op batterijen

Schrikt potentiële dieven direct af middels een alarm. Zodra een onbevoegde het voertuig in wil gaan door de deur te openen gaat het 120 dB alarm af. Een goedkope maar zeer effectieve manier van beveiligen.

Het deur alarm bestaat uit 2 delen; een magneet en het alarm zelf. De magneet en het alarm worden op maximaal 10 mm tegenover elkaar geplakt. Wordt het alarm met behulp van de afstandsbediening geactiveerd dan gaat het 120 dB alarm af zodra de verbinding tussen magneet en alarm verbroken wordt. Het alarm kan met behulp van de afstandsbediening gedeactiveerd worden.

Een deel wordt op de deur aangebracht en een deel op de omlijsting van de deur. Er worden dubbelzijdige stickers meegeleverd en batterijen. De afstandsbediening gebruikt een CR2032 batterij en het alarm 2x AAA batterij. De standby tijd is ongeveer 1 jaar.

Er kunnen meerdere alarmsystemen aan één afstandsbediening gekoppeld worden.

Beveiliging set GPS

De volgende stap is om dieven te vertragen. Als het ze te moeilijk wordt gemaakt, en het te veel tijd kost, druipen ze over het algemeen af.

De set bestaat uit een Kensington staalkabel en ankerplaat om het precisie landbouw GPS systeem aard en nagelvast te monteren in de cabine. Dit bereiken we door een RVS ankerplaat met oog permanent te lijmen op een vrij gedeelte van de de kunststof achterzijde van de GPS. De enige manier om deze te verwijderen is het kapot breken van het kunststof en daarmee de economische waarde tot nul te reduceren.

De Kensington kabel is gemaakt van koolstof versterkt staal en is het hardste staal in zijn soort. De kabel van 2,4m heeft een lus zodat deze om vrijwel ieder aard en nagelvast object in de cabine is vast te leggen. De kabel wordt afgesloten middels een sleutelslot en is dus ook weer makkelijk te verwijderen mocht de GPS 's-nachts in een kluis bewaard worden.

Sediso 2 poorts centrale alarm controller

Dit alarm systeem kan met 3M dubbelzijdige tape aan de achterzijde van de GPS of ergens in de cabine vastgezet worden. Indien er voldoende ruimte is op de GPS raden wij aan het hier te plaatsen zodat het alarmerende deel aan de GPS zelf vastzit.

Het alarmsysteem wordt geladen via een USB kabel die gevoed kan worden door de GPS zelf (indien er USB poorten aanwezig zijn) of een powerbank of USB poort in het voertuig zelf (het is zeer eenvoudig een USB poort te monteren die op een 12V accu werkt).

Het alarmsysteem heeft een accu zodat ook zonder stroom het GPS systeem beveiligd blijft. Een kabel met een sensor die met een tiewrap vastgezet wordt zorgt ervoor dat het systeem op scherp staat. Zodra de kabel doorgeknipt wordt of op iedere andere manier contact verliest met het alarmsysteem, gaat het alarm af.

Het alarm wordt met een (programmeerbare) afstandsbediening aan/uit gezet.

Sediso sensor kabel met alarmfunctie wit met LED

Deze kabel wordt gebruikt in combinatie met een centrale alarm controller om een precisie landbouw GPS systeem te beveiligen tegen diefstal. De kabel is ongeveer een meter lang en kan aan vrijwel alles bevestigd worden. Een tiewrap uitsparing zorgt ervoor dat de sensor extra stevig vastgezet kan worden zodat deze niet per ongeluk los kan trillen. Zodra de kabel contact verliest met het alarmsysteem wordt dit geactiveerd.

Sediso Mono Alarm Box

Indien er geen USB aansluiting aanwezig is voor het laden van het alarmsysteem is de Mono Alarm Box een goed alternatief aangezien deze op een batterij werkt. De alarm box zelf is slechts 5,5 x 5,5 cm groot en 2 cm hoog. Deze wordt achterop het precisie landbouw GPS systeem geplakt om deze te beveiligen tegen diefstal. De alarm box Mono blijft minimaal 1 jaar in stand-by. Een van de separaat verkrijgbare alarmkabels wordt aan een vlak oppervlakte of rondom een stang vastgemaakt. Zodra de alarm box of kabel eraf wordt gehaald, of doorgeknipt, dan gaat het alarm af. Het alarmerende deel zit aan het precisie landbouw GPS systeem vast zodat dit achtergelaten wordt.